Frågor och svar om våra myggnät

Frågor om produkterna

Klicka på frågan nedan för att läsa svaret.

Våra insektsnät är gjorda av ett hållbart material, som klarar av att katt eller hund tar sig igenom nätet nedertill. Detta lär de sig ofta efter en tid, vilket gör att nätet då har funktionen som en motsvarande "kattlucka". Nätet går inte sönder av detta, vilket det däremot kan göra om katten eller hunden klöser eller biter rejält i nätet.

Frågor efter leverans

Klicka på frågan nedan för att läsa svaret.

Detta betyder att linorna är för spända. Justera detta med justerskruvarna, både uppe och nere, tills dess att fönstret eller dörren går lättare.

Om linorna är för lösa, så kan den övre börja hänga ned och synas, och den nedre kan lämna sin plats i skenan. Om detta händer, justera en eller båda justerskruvarna där det behövs. Detsamma gäller om du märker att linorna är för spända.

Detta händer när tyget är nytt. Öppna dörren eller fönstret ett antal gånger, eller sära skälv på vecken så att de separeras. Sedan kommer det hållas så framöver.

Detta är en säkerhetsdetalj som man skall släppa ned i sitt läge (se monteringsanvisningen). Denna gör att dörren eller fönstret går rakt i skenorna och inte åker i sidled.